Home » Laserbehandeling
Laserbehandeling, hoe werkt het?
Steeds meer mensen zien laserontharing als ideale oplossing in de strijd tegen ongewenste haargroei. Ontharen met laser is veilig en effectief, en geeft permanent effect. Maar hoe werkt die laser precies? Doet laseren pijn? En zijn de haren echt definitief weg?
The Laser Lab Amsterdam maakt als een van de weinige salons in Amsterdam gebruik van de revolutionaire Soprano Titanium
Tot ziens ongewenste haargroei
Hoe werkt het?…
Je lichaamshaar bevat pigment (melanine). Hoe meer pigment, hoe donkerder de haren. Dit pigment absorbeert de hitte van een laserstraal. De hitte komt uit bij het haarzakje, dat hier niet tegen bestand is en kapot gaat. De haar groeit dan niet meer terug.
Blonde en grijze haren bevatten nauwelijks pigment. Er is dus niets wat de hitte kan absorberen. Hierdoor is laserontharing bij lichte haren helaas niet mogelijk.
Hoe zit het dan met een donkere huid, vraag je je misschien af? Bij veel laserapparaten is dit inderdaad een probleem. De donkere of zongebruinde huid bevat immers ook veel pigment. Ons apparaat, de Soprano Titanium, is geschikt voor alle huidtypes. Ook mensen met een gekleurde of gebruinde huid kunnen zich bij ons veilig laten ontharen.
Niet alle haartjes tegelijk
Je haar groeit in 3 fases:
- Het haartje groeit (fase 1)
- Het haartje stopt met groeien en verliest langzaam pigment (fase 2)
- Het haartje valt uit en een nieuwe haar begint te groeien (fase 3)
Dit proces duurt een aantal weken. Laserontharing is het meest effectief op haar in fase 1, als het vol pigment zit. Daarom doen wij altijd 6 tot 9 laserbehandelingen, ook op een klein gebied. Dan heeft elk haartje de groeicyclus doorlopen en weten we zeker dat je maximaal resultaat bereikt.
Is laserontharing veilig?
Ja, ontharen met laser is veilig. Om je ogen te beschermen tegen het laserlicht draagt iedereen in de ruimte een speciale laserbril. Dit is bij ons verplicht.
Bij een professionele laserbehandeling hoef je niet bang te zijn voor brandwonden of andere huidschade. Kort na het laseren kan de huid wat rood en gevoelig zijn, maar als dit gebeurt trekt het vlot weg.
Belangrijk om te weten is dat hormonen je huid sterk beïnvloeden en gevoeliger maken. Laserontharing tijdens de zwangerschap is daarom niet mogelijk. Heb je hormoongerelateerde klachten of gebruik je hormonale medicatie? Laat dit altijd aan ons weten zodat we hier rekening mee kunnen houden.
Doet laseren pijn?
Is ontharen met laser echt permanent?
Het eerlijke antwoord is: nee, niet altijd. De gelaserde haren kunnen teruggroeien, bijvoorbeeld onder invloed van hormoonschommelingen of medicijnen. Vaak duurt dit wel een aantal jaar. Bovendien groeien er veel minder haren terug dan je vooraf had, en de haren die teruggroeien zijn zachter en dunner.
We kunnen dus niet garanderen dat je de rest van je leven 100% haarvrij zult zijn, maar wél dat je permanent effect hebt van de laserbehandelingen.
Benieuwd hoe laserontharen voelt?
Maak een afspraak voor een gratis intake en proefbehandeling en ervaar het zelf. Je bent van harte welkom.
Je vindt ons in hartje Amsterdam. Aan de Bosboom Toussainstraat.